Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valahol én is szeretnék egyet futni!

2013.01.13

Már utálom, hogy szinte minden alkalommal történik valami rossz dolog séta közben. Miért mindíg velünk történik?! 

athos--ketagu-hegy_resize.jpg

Mi gyakran megyünk sétálni, ami általában úgy zajlik, hogy elindulunk otthonról ki a falu szélére, ahol aztán lekerülhet rólam a póráz, és szabadon futkoshatok egy nagyot, közben kedvenc játékomat hozom-viszem. Ettől mindíg nagyon boldog vagyok. De ez nem mindíg valósul meg! Ma pl vissza kellett fordulnunk, mert volt ott egy kutyus, a Peti, aki szabadon járt-kelt, mert megszökött otthonról. Anya nem akarta, hogy összetalálkozzunk, ezért visszafordultunk. Van a faluban egy elkerített kis játszótér, oda bementünk, és csupán 2 percet futkostam önfeledten, mert nem volt ott senki. Aztán jött egy bácsi, aki leszidott, hogy nem mehetek be ide, mert ide fogok piszkítani, majd csatlakozott hozzá egy hölgy is, aki még azt is a fejünkre olvasta, hogy ha ezt nem fogjuk fel, akkor ez az intelligencia hiánya. De hát nem zavartam senkit, sehol egy gyerek és én csak szerettem volna egyet szaladni, és igenis vagyok olyan inteligens és jól nevelt, hogy tudom hová szabad piszkítani és hová nem. És ha esetleg erről mégis megfeledkeznék, akkor anya rámszól, hogy nem szabad, én pedig szót fogadok. Nálunk ez így működik.

Aztán a sors fintora, hogy épp ennek a hölgynek a kutyája a Peti kutyus, aki miatt ide jöttünk a játszira. - Nemsokra rá aztán hazahívták Petit, mi pedig kimehettünk a szabadba futkosni. 

athos-es-rexi-a-kocsiban600.jpg

Annyi incidens ért minket a faluban, hogy már így is heti 2x kocsiba ültem, és elmentünk máshová sétálni, de sajnos ezután minden sétát kénytelenek leszünk másutt tölteni. Szomorú vagyok, hogy nulla tolerancia van az emberekben. Nem értem miért, mert Athos sosem bántott senkit, lakott területen szigorúan póráz, és kint a természetben is, ha bármi zavaró körülmény van (mint pl. sétáló emberek, más állatok, gyerekzaj, stb). Elkerülünk minden olyat, ami problémába ütközhet. Szomorú vagyok hogy ez sem elég. Jobb lett volna inkább nem visszafordulni? - Talán a kutyák intelligenesebben lejátszották volna egymás közt a helyzetet, mint az emberek...